torstai 3. tammikuuta 2013

Konekarhu testi

Kuten aikaisemmin kirjoitin että Masa kävi konekarhutestissä mikä oli oikein mielenkiintoista katsottavaa. Paikalle oltiin tehty karhun verestä jälki sekä laitettu karhun ulostetta. Karhu oli kauko-ohjattava ja testaaja liikutti karhua piilon takana.

Aamulla olin ensin töissä oman seuran toko kisoissa joista suoraan sitten sorsasalon koira kentälle testiin.
Testaaja selitti kokeen kulun ja kertoi miten toimia. Meitä ennen oli yksi koira, katselin miten edeltävä koirakko toimii ja lähdin sitten hakemaan Masaa.

Masa kun pääsi autosta luuli se että ollaan menossa treenaamaan koska saavuimmehan meidän agility kentälle, kamala urputus ja vinkuminen kuului suusta ja kun komensi lopettamaan otti herra sitten pelkkä seuruuta vierellä, kunnes saavuttiin kohtaan missä oli karhun ulostetta ja verta hajuna. Saman tien loppu kontaktin otto ja koiralla nousi joka ikinen niska karva hännän tyveen asti pystyyn !
Olin itse hieman hämilläni tästä reaktiosta koska olen pitänyt sitä ihan huuhaa juttuna että pelkkä karhun haju saa koiran jo erilaiseksi.

Jatkettiin matkaa kohti karhua jonne oli tehty karhun jälki jota Masa seurasi nenä hyvin tiiviisti maassa kiinni. Karhu tuli piilosta ja Masa hieman pörisi karhulle ja lähti kauemmaksi minun taakseni piiloon. Masa pysyi jonkin aikaa piilossa kunnes yhtä äkkiä se aukaisi äänihuulensa ja huuto oli hurjan kuuloista ja koko kenttä raikasi siitä.

Mutta silti vaikka ääntä löytyi ei Masa vielä uskaltanut piilosta pois tulla vaan pysytteli hyvin kaukana karhusta vaikka karhu kävi ihan minunkin ihollani.  Testaaja pyysi minua kävelemään vähän matkaa ja katsottiin tuleeko Masa perässä ja Masa tuli. Huomaisn sen että aina kun karhu meni pois Masa tuli lähemmäksi ja kääntyi heti jos karhu lähti kohti tulemaan.
Uskalsi se Masa kumminkin käydä pari kertaa karhua haistamassa ohimennen mutta testaajan kommentti oli että koira selviäis hengissä mutta omistaja ei !

Semmoinen testi miellä erittäin mielenkiintoinen oli nähdä miten koira reagoi karhuun ja eniten yllätti jo tuo pelkkä haju mikä sai koiran karvat jo pystyyn.

Varmasti vielä Comankin testautan kunhan uudestaan tänne päin tulee !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti